Publiczne Przedszkole w Rozdrażewie

Grupa Grupa III Pszczółki

Jadłospis na tydzień 15.04.2019 - 21.04.2019

Poniedziałek - 15.04.2019

ŚNIADANIE
-chlebek baltonowski z masełkiem(1,7) - szyneczka konserwowa - herbatka z cytrynką
OBIAD
- gulasz wieprzowy
- kasza jęczmienna - buraczki - woda mineralna

Wtorek - 16.04.2019

ŚNIADANIE
- chlebek blachowy z masełkiem(1,7) - pasztecik drobiowy - pomidorek
- herbatka rooibos
OBIAD
- kotlecik schabowy - ziemniaczki puree(7) - surówka z kapusty białej, marchwi i jabłka
- woda mineralna

Środa - 17.04.2019

ŚNIADANIE
- chlebek baltonowski
z masełkiem(1,7)
- parówka z ketchupem
- herbatka z cytrynką
OBIAD
- zupka krupnik(9) - makaron z sosem serowym i szyneczką
- woda mineralna

Czwartek - 18.04.2019

ŚNIADANIE
- chlebek baltonowski z masełkiem(1,7) -schab z beczki - herbatka miętowa
OBIAD
- gziczka -ziemniaczki puree(7)
- woda mineralna

Piątek - 19.04.2019

ŚNIADANIE
- chlebek blachowy
z masełkiem(1,7)
- serek kanapkowy
- pomidorek
- herbatka z cytrynką
OBIAD
- zupka warzywna(9) - chlebek z masełkiem

Sobota - 20.04.2019

ALERGENY W ŻYWNOŚCI LEGENDA

1 GLUTEN – zboża
2 SKORUPIAKI
3 JAJA
4 RYBY

5 ORZESZKI ZIEMNE
6 SOJA
7 LAKTOZA – mleko
8 ORZECHY
9 SELER
10 GORCZYCA
11 NASIONA SEZAMU
12 DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY
w stężeniu > 10 mg / kg
13 ŁUBIN
14 MIĘCZAKI

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 6, 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.