Publiczne Przedszkole w Rozdrażewie

Grupa Grupa III Pszczółki

Jadłospis na tydzień 18.02.2019 - 24.02.2019

Poniedziałek - 18.02.2019

ŚNIADANIE
- chlebek baltonowski z masełkiem(1,7) - szyneczka drobiowa - herbatka z cytrynką
OBIAD
- makaron spaghetti z sosem bolońskim i mięsem mielonym
- woda mineralna

Wtorek - 19.02.2019

ŚNIADANIE
- chlebek blachowy z masełkiem(1,7) - serek śmietankowy
- pomidorek
- herbatka rooibos
OBIAD
- kotlecik drobiowy - ziemniaczki puree(7) - surówka z kapusty białej, ogórka zielonego i koperku
- woda mineralna

Środa - 20.02.2019

ŚNIADANIE
- chlebek baltonowski
z masełkiem(1,7)
- parówka z ketchupem - herbatka z cytrynką
OBIAD
- zupka z kapusty białej(9) - kasza z sosem pieczarkowym(7) - ogórek kiszony - woda mineralna

Czwartek - 21.02.2019

ŚNIADANIE
- chlebek baltonowski z masełkiem(1,7) -schab z beczki - herbatka miętowa
OBIAD
- ryż z sosem słodko - kwaśnym i filetem z kurczaka - woda mineralna

Piątek - 22.02.2019

ŚNIADANIE
- chlebek blachowy
z masełkiem(1,7)
- pasta jajeczna ze szczypiorkiem(3)
- herbatka z cytrynką
OBIAD
- rybka po grecku - ziemniaczki puree(7) - woda mineralna

Sobota - 23.02.2019

ALERGENY W ŻYWNOŚCI LEGENDA

1 GLUTEN – zboża
2 SKORUPIAKI
3 JAJA
4 RYBY

5 ORZESZKI ZIEMNE
6 SOJA
7 LAKTOZA – mleko
8 ORZECHY
9 SELER
10 GORCZYCA
11 NASIONA SEZAMU
12 DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY
w stężeniu > 10 mg / kg
13 ŁUBIN
14 MIĘCZAKI

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 6, 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.