Publiczne Przedszkole w Rozdrażewie

Jadłospis na tydzień 18.03.2019 - 24.03.2019

Poniedziałek - 18.03.2019

ŚNIADANIE
chlebek baltonowski z masełkiem(1,7) - szyneczka drobiowa - herbatka z cytrynką
OBIAD
- zupka z fasoli białej(9) - makaron spaghetti z sosem bolońskim i mięsem mielonym - woda mineralna

Wtorek - 19.03.2019

ŚNIADANIE
- chlebek blachowy z masełkiem(1,7) - pasztecik drobiowy - pomidorek
- herbatka rooibos
OBIAD
- kotlecik schabowy - ziemniaczki puree(7) - surówka z kapusty czerwonej - woda mineralna

Środa - 20.03.2019

ŚNIADANIE
- chlebek baltonowski
z masełkiem(1,7)
- pasta rybna (ryba w pomidorach) - herbatka z cytrynką
OBIAD
- zupka z kapusty kiszonej (9)
- kasza z sosem pieczarkowym(7) - ogórek kiszony - woda mineralna

Czwartek - 21.03.2019

ŚNIADANIE
- chlebek baltonowski z masełkiem(1,7) -schab z beczki - herbatka miętowa
OBIAD
- gołąbki z sosem pomidorowym -ziemniaczki
- surówka z kapusty białej,ogórka zielonego i koperku na ciepło - woda mineralna

Piątek - 22.03.2019

ŚNIADANIE
- chlebek blachowy z masełkiem(1,7)
- serek kanapkowy
- pomidorek
- ogórek zielony
- herbatka z cytrynką
OBIAD
- jajko w sosie koperkowym - ziemniaczki
- fasolka na ciepło(7)
- woda mineralna

Sobota - 23.03.2019

ALERGENY W ŻYWNOŚCI LEGENDA

1 GLUTEN – zboża
2 SKORUPIAKI
3 JAJA
4 RYBY

5 ORZESZKI ZIEMNE
6 SOJA
7 LAKTOZA – mleko
8 ORZECHY
9 SELER
10 GORCZYCA
11 NASIONA SEZAMU
12 DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY
w stężeniu > 10 mg / kg
13 ŁUBIN
14 MIĘCZAKI

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 6, 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.